Vandring i Atlasbjergene med Marokko Eksperten

På træningsjagt i Marokko

På jagt efter træningssteder i MarokkoDa jeg skrev for forlaget Luksus, var jeg en tur i Marokko med Marokkoeksperten for at skrive om friluftsliv i Marokko. Jeg fik efterfølgende den ide at udbyde træningsrejser til Marrakesh, en ide Marokkoeksperten synes om og min kæreste og jeg fik et par flybilletter så vi kunne komme nuJeg har længe gerne ville udbyde træningsrejser gennem mit firma, Sund Træning, og da jeg selv med stor tilfredshed har rejst med Marokko-Eksperten.dk luftede jeg min ide om træningsrejser for dem. De syntes det lød interessant og Emil og jeg tog derfor til Marrakesh, for at samle inspiration.

Vi udpegede hurtigt alle mulige træningsparker i området og fik dem inspiceret, vi måtte dog sande at ?park? begrebet i Marrakesh mere læner sig op af botanisk have og museums parker, end åbne parker ala Fælledparken, til træning. Parkerne i Marrakesh er inddelt i fine små snorlige gange, hvor gartnere render rundt og plejer vegetationen. Der var simpelthen ikke nogen store åbne græsområder til træning. Til gengæld fik vi gået en hel del (15 ? 22 km pr. dag), fik restitueret og fik en masse inspiration til spændende marrokansk inspireret sund mad!

Mini guide til mad i Marrakesh!

Der er rigtig mange gadekøkkener i Marrakesh, og det dufter forførende lækkert hver gang man går forbi et rygende gadekøkken med alt fra lam, kylling, supper, nybagt brød og kager ? men vi tør simpelthen ikke smage det af frygt for at få ondt i maven. Vores kritiske udvælgelse førte os dog over til tre skønne restauranter: en eksklusiv, en middelmådig og en hip ?backpacker agtig? én.

 

kees-kortmulder-119965Den eksklusive restaurant ligger inde i Medinaen, som er Marrakesh gamle bydel. At træde ind i Medinaen er som at træde tilbage til middelalderen. Gaderne er små og krogede og det er uforudsigeligt at forudse hvilket eventyr, der gemmer sig lige om hjørnet. På bedste 1001 nats vis er Medinaen fyldt med flotte trædøre og farverige mosaikker, samt kutteklædte ældre og børn.

Midt i alt dette ligger restauranten Dar Moha (www.darmoha.ma).

På Dar Moha kan man vælge mellem to menuer, vi valgte den ?billige? til omkring 500 Dihram (omkring 360 danske pr. person). Når man træder ind i restauranten imødekommes man af to spillemænd, et springvand og en masse friske rosenblade. Man føres videre gennem restaurantens fornemt dækkede borde og ud i den åbne gårdhave hvor bordene er samlet, rundt om en flot mosaikpool i midten af gårdhaven.

Inden forretten får vi serveret ikke mindre end 14 små retter, heri blandt revet gulerod med kanel, karamelliseret løg i rosenvand, spinat med chili, revet agurk med rørsukker, grillet aubergine med riskiks, indbagt gedeost, linser med abrikos og meget mere. Til forret fik vi duetærte med kanel, til hovedret tajine med lam og til dessert husets hjemmelavede sorbetis med æblesmag. Hver bid var en stor oplevelse i sig selv, idet retterne indeholdt så mange smagsindtryk at der hele tiden fremkom nye nuancer og smagsindtryk.

Den middelmådige. Vi boede denne gang i den moderne del af Marrakesh, i området Gueliz (på hotellet Blue Sea). I dette område er der både internationale moderne restauranter og lidt mindre moderne marrokanske restauranter. Vi besøgte restauranten Jardin La Taverne.

Her bestilte jeg en marrokansk salat som var lidt kedelig og blot bestod af hakkede løg og tomater ? friskt men kedeligt. Vi fik os et godt grin da Emil åbenbart havde fået bestilt en halv grapefrugt med ske i til forret. Til hovedret fik jeg en lækker lammetajine og Emil bestilte noget som vi ikke vidste hvad var, men som viste sig at være grillede nyre.. Til dessert fik jeg en god is og Emil fik en citron tærte. Menuerne var ok, men lidt kedelige. Til gengæld var servicen rigtig god og gårdhaven var hyggelig. En tre retters menu kostede 120 Dihram (cirka 100 danske kr).

Den hippe backpacker restaurant fandt vi tre dage før vi skulle hjem og det blev her vi spiste de sidste tre aftener. Restauranten ligger lidt bag den store plads og er meget farverig, væggene er skriggule og turkis, stolene er beklædt med røde tæpper og bordene er blå og vipper lidt. På endevæggen er der direkte indkig til køkkenet og på modsatte væg brager den marrokanske version af MTV ud. En tajine koster her 30 Dihram (cirka 20 danske kr) og en smoothie koster 16 Dihram (cirka 10 kr). Stedet er afslappet og alligevel er der en masse at kigge på. Vi prøvede både kylling med daddel, traditionel kylling, som er kylling med citron, vegetar tajine og tajine med okse. Af smoothies var vores favorit blendet citrusfrugter og avocado med appelsin og figner. Alt smagte fantastisk lækkert og vi fik ingen dårlige maver. Når regningen er betalt får man en kande gratis frisk myntete.

En oase i det travle 

Efter at have gået rundt i den hektiske Medina i et par timer, er det rart at trække sig tilbage og nyde mynte te eller en sodavand på Terasse des épices, som er højt hævet over byens tage med udsigt og ro. Priserne her er ganske fine og der er gratis toiletter med sæbe (hvilket man lærer at sætte stor pris på).

Her er et par råd: 

  • Hav altid håndsprit med! Mange steder er der ikke sæbe på toiletterne og man får nemt rørt ved mange beskidte ting og sager.
  • Prut om priserne, vi glemte den første dag at prutte om prisen og fik betalt en formue for nogle krydderier.
  • Vi oplevede ofte at mænd på gaden ville vise os vej, til diverse turistattraktioner og selvom vi ignorere dem eller sagde ?nej tak?, så vadede de alligevel i hælene på os og krævede betaling for at have vist os vej. Her er det vigtigt klart at afvise dem, når man ikke selv har bedt om hjælp til at finde vej. Vi kom med på en ufrivillig guidet tur, hvor vores ?guide? krævede 400 dihram for en 10 minutters rundvisning (hvilket han naturligvis ikke fik).
  • Hvis I skal spørge om vej, så spørg én der arbejder i en butik ellers risikerer I at de går med jer hele vejen og kræver en masse penge for det.
  • For at undgå dårlig mave så brugte vi håndsprit, købte (naturligvis) kun vand på flaske, valgte spisesteder hvor der både var lokale og turister og derudover valgte vi tajines, da maden i en tajine er grundigt gennemvarmet.

Udover at lede efter oplagte træningsmuligheder, spise på spændende steder og slappe af, brugte vi tid på følgende seværdigheder som vi klart kan anbefale andre at tjekke ud:

Den store plads Djemaa El-Fna ændres fra at være et roligt sted om dagen til at være noget af et cirkus om aftenen, med både aber, slangetæmmere, hennadamer og alverdens dans, musik og forskellige mennesker i hobetal. Jardin Majorelle er en smuk have som fra 1980 og til 2008 var ejet af Yves Saint Laurent. Haven er ikke særlig stor, men er en smuk oase og det er interessant at se de stærke farvekontraster og forskellig artede kaktusser som præger haven. Palais Bahia består af en smuk have med springvand og fantastisk trækonstruktioner, fra 1860?erne. Ali Ben Youssef Medersa er Nordafrikas største teologiske skole. Skolen er fra 1500 tallet og har været brugt som skole frem til 1960`erne. Her kan man se de flotte mosaikker, trækonstruktioner og de små værelser som skolebørnene har boet i mens de lærte at læse koranen (indgangen koster omkring 10 danske kroner). Sokuen, er et handelsområde hvor du kan købe alverdens herligheder som kameltasker, krydderier, snabelsko, læder sandaler, smykker, flotte mosaik fade med mere. Vi endte vores tur med et smut i keramik butikken Star Poterie, Darhaoui Mehdi, som sælger keramik til hele skandinavien. Her undgår man at prutte om prisen og der er et flot stort udvalg af både kopper, kander, tallerkner, skåle og store fade.

Sidste år var jeg også i Marokko gennem Marokko- eksperten og da boede jeg i den smukke Riad kaldet Samsara (http://www.riad-samsara.net/homepage.html). Der tog jeg den helt store rundrejse og var på en tre dages trekking tur i Atlasbjergene, en meget autentisk tur med lokale guides og overnatning midt ude i bjergene i en lille landsby. Jeg var også på et spændende madkursus, hvor vi af en lokal kendt kvindelig kok lærte at lave tajine og marrokanske desserter. Marokko- eksperten, har guider og et stort netværk så selvom man kan arrangere turen selv, så er det en tryghed at booke gennem Marokko-eksperten da man altid kan få hjælp og inspiration til ture både til ørkenen, vandring i Atlasbjergene og madkurser. Læs mere om Marokko-Ekspertens udvalg af oplevelser her.

Selvom vi ikke fandt oplagte træningsmuligheder i Marrakesh, så er det stadig en fantastisk by at tage til, når man vil prøve noget andet end de europæiske storbyer.

Mine fremtidige træningsrejser kommer derfor muligvis ikke til at foregå i Marrakesh, medmindre vi finder et oplagt sted med åben natur.

Formålet med træningsrejserne vil være at kickstarte din nye livsstil. Ved at tage på træningsrejse kommer du væk hjemmefra, får ny inspiration, møder nye mennesker og får en masse inputs til at komme igang med den livsstil du måske har droppet.

Træningsrejserne er både til enkeltpersoner og grupper og henvender sig til dem som ønsker vægttab, muskelopbygning og inspiration til at komme i gang med træningen. Her morgen/formiddag vil der være en times fællestræning i styrke/kondition og smidighedstræning, i løbet af dagen vil der være personlig træning og om aftenen vil der være fællesaktiviteter som foredrag eller fælles gåtur eller restitutionstræning som udstræk eller teambuilding.

Om dagen er du frit stillet til selv at tage på tur eller slappe af (når du ikke har personlig træning). En uges ophold indeholder daglig morgen træning, socialt arrangement hver aften samt 2 timers personlig træning og coaching til at komme igang og bevare motivationen.

Alt i alt 16 timers træning og underholdning.

Så hvis du har lyst til at booste din sundhed, få nye bekendtskaber og holde ferie?

Så tag med på træningsrejse

Træningrejsen henvender sig til dig:

  • Der vil se hvilke resultater du kan opnå med en uges fuld fokus
  • Der har lyst til at opleve hvor let det kan være at leve sundt i en uge uden forstyrrelser
  • Der har lyst til at udfordre din teknik og styrke.
  • Der søger inspiration til redskaber der får det hele til at spille sammen i en travl hverdag.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Vandring i Atlasbjergene med Marokko Eksperten